Cari
Kategori
Rumah / Yang memenangi IPL 2021

Yang memenangi IPL 2021

Setiap negara mempunyai sukan sendiri yang boleh dianggap tradisional. Bagi Britain itu bola sepak, untuk Amerika ia adalah besbol. Di Malaysia, yang paling popular dan dibincangkan adalah kriket. Permainan ini berasal dari Eropah dan berhijrah dan mengukuhkan kedudukannya di Malaysia. Pada masa kini, pemain terkuat dan kapten bermain dengan pasukan Malaysia dan telah mendapat pengiktirafan di seluruh dunia. Kriket di negara ini dibincangkan oleh setiap peminat sukan - baik di dalam syarikat di jalan dan forum di internet. Setiap perlawanan, setiap pemindahan pemain menjadi objek perbincangan.

Tidak menghairankan bahawa di Malaysia bahawa kejohanan utama diadakan bukan sahaja untuk penduduk negara tetapi untuk seluruh dunia -
IPL Championship dalam format T20. Kemunculan kejohanan ini tidak begitu mudah, kerana larangan dan sekatan terhadap tindakan pemain, tetapi pada tahun 2008 kejohanan pertama diadakan secara rasmi di Stadium di Patil. Dan selama 13 tahun, setiap musim bunga, kejohanan ini telah menggembirakan peminat dan menjadikannya salah satu peristiwa yang paling dibicarakan di Internet dan di sekitar seluruh planet.

Dan tentu saja, topik utama perbualan adalah penentuan pemenang IPL. Semasa musim ini, peminat meramalkan dan membuat pertaruhan pada siapa yang akan memenangi trofi utama kejohanan. Satu bahagian bertukar maklumat untuk semua musim, menganalisis barisan pasukan, dan menilai kekuatan utama pasukan. Ini adalah yang paling memakan masa, tetapi masih, agak berkesan untuk menentukan finalis utama. Lain-lain setia kepada pasukan mereka yang dipuja dan akan percaya dengan kekuatan terakhir, walaupun statistik menentang jangkaan. Seseorang resort untuk lebih banyak kaedah yang tidak standard, menyelidiki astrologi untuk menentukan pemenang.

Walau bagaimanapun, kegemaran utama IPL 2021 boleh dikenalpasti. Pasukan-pasukan ini menunjukkan tahap permainan yang tinggi dan, kebanyakannya, telah menjadi juara pada tahun-tahun sebelumnya IPL.

Dan yang pertama datang ke fikiran apabila memikirkan pemenang masa depan IPL adalah orang Malaysia Mumbai. Sejak penubuhannya pada tahun 2008, pasukan telah melalui banyak ujian, up, downs, dan perubahan barisan. Ini berjaya mengukuhkan pasukan dan menjadikannya salah satu yang paling kuat dalam liga IPL. Orang Malaysia Mumbai memegang gelaran pemegang rekod utama untuk bilangan kemenangan dalam kejohanan - mereka memenangi cawan utama lima kali.

Tahun ini mereka merancang untuk meningkatkan rekod mereka dengan menambah kemenangan lain dan gelaran pemenang IPL 2021 ke rekod prestasi mereka. Pasukan ini telah mengekalkan jadualnya tanpa membuat perubahan besar di kalangan pemain utama, meninggalkan pemain yang berpengalaman dan produktif. Lagipun, setiap pemain di Mumbai Malaysians adalah pencipta kemenangan dan bersama-sama dengan kapten yakin, pasukan itu adalah salah satu yang paling kuat dalam IPL musim ini.

Satu lagi pesaing utama untuk gelaran juara adalah satu lagi pasukan, yang juga telah memenangi tempat pertama dalam beberapa kali. Ini adalah Chennai Super Kings, sebuah pasukan veteran yang telah memenangi 3 IPL sejak tahun 2008 dan tidak sabar-sabar untuk mengejar lawan mereka dalam jumlah kemenangan. Pasukan ini bukan sahaja mempunyai senarai kemenangan yang mengagumkan tetapi juga mempunyai sejumlah besar keluar ke peringkat akhir, yang hanya membuktikan kuasa mereka.

Kapten legenda Mahendra Singh Dhoni sekali lagi mengetuai pasukan tahun ini, merancang untuk menggunakan semua kemahiran dan kecerdasannya untuk mencipta strategi yang mana dia dapat mengalahkan semua 8 pasukan-peserta IPL 2021. Selain itu, francais tidak melangkaui pemain , dan pada lelongan terakhir, mengambil pemain yang paling berpengalaman, membentuk perikatan pemenang, untuk mengambil bahagian atas musim ini.

Tahun ini bertujuan untuk menang dan berasal dari Hyderabad. Tentera Orange telah meningkatkan kekuatannya dan bersedia untuk memecah masuk ke IPL 2021 untuk kemenangan baru. Pasukan yang terbentuk selepas penutupan Pengecas Deccan telah membentuk strategi sekitar pemain untuk bertahun-tahun dan telah membuktikan keberkesanannya dengan memenangi kejuaraan pada tahun 2016. Tetapi sejak 2 tahun yang lalu, keadaan telah berubah.

Sunrisers Hyderabad, disebabkan oleh kehilangan beberapa pemain terkemuka, mula mengukuhkan kedudukan mereka dengan batsmen baru dan setahun sebelum ini, dapat membuka bakat baru dalam orang T Natarajan, yang menunjukkan prestasi tinggi pada musim lalu. Di IPL 2021, pasukan itu menjangka untuk menang, mengumpul semua keupayaan mereka menjadi penumbuk dan bersiap untuk mengatasi lawan mereka.

Dari segi keupayaan mereka, pasukan-pasukan ini tidak diragukan lagi sebagai kegemaran untuk musim 2021 IPL. Mereka mempamerkan semua kemahiran, pengalaman, dan keupayaan mereka yang berminat untuk menjadi pemenang tahun ini. Tetapi semuanya adalah relatif. Dengan permulaan musim ini, ia akan dapat dilihat sama ada pasukan akan menunjukkan hasil yang semua orang mengira atau pasukan yang anda harapkan ia akan dapat mencapai final.

Related Posts
IPL 2021 Dates & Schedule updates

Acara yang paling bercita-cita tinggi di dunia sukan dalam luas Malaysia dan seluruh dunia akan bermula tidak lama lagi! Jadi ...